Udskriv denne side

Apeltræf 2012

 

Frokost i det grønne. Lørdag d. 4. august 2012 blev Apel slægtens stamtræ rullet ud for syvende gang. Maren Apels Beværterhus slog dørene op til en hyggelig eftermiddag i det grønne og minsandten endnu engang i smukt sommervejr.

 

stamtrae 13

Temaet i 2012 "Frokost i det grønne" bød på en tur tilbage i tiden. Tilbage til den tid hvor Maren Apel stod for at sælge og servere kaffe, te og limonade eller blot kogt vand til de mange skovgæster, der i løbet af sommeren kom for at feste og danse på pladsen nedenfor Beværterhuset. Læs mere om Beværterhuset.

frokost0 13

Omkring kl 12 kom folk vrimlende gennem skovens stier med madkurve under armen. Der blev hilst hjerteligt på hinanden uanset om det var ens syvende, tredje eller første gang til Apeltræf. Dette år var der ikke mindre end 6 apel-aner, der var med for første gang, og knap 50 i alt havde lagt vejen forbi Apeltræf 2012.

frokost1 13

Billederne beskriver meget præcist den gode stemning, der straks opstod når alle blev bænket og madkurvene blev åbnet. I træernes skygge blev alskens medbragte lækkerier fortæret og skyllet ned . Det summede atter af liv omkring Maren Apels hus, måske et scenarie meget lig det tilbage i 1860-90'erne.

frokost2 13

Det skete at folk undervejs i frokosten lige måtte ind og tjekke det store slægtstræ, når spørgsmål som: "hvordan er det nu lige, at vi to er i familie?" dukkede op mere end et par gange.

frokost3 13

 

frokost4 13

Apel Slægtstalen 2012 lå i hænderne på Kjeld Apel Hemmingsen, der som tidligere års talere vinklede talen på en ny måde. Næsten frit fra leveren fortalte Kjeld om, hvordan det havde været at vokse op i København på det "mørke" Nørrebro fra midt 1950'erne til start 70'erne. Kjelds farmor, Marie Antoinette Apel, er født i 1891 i Bakkebølle, og hun er barnebarn af Hans Heinrich og Maren Apel. Marie Antoinette flyttede til København og stiftede familie og fik 8 børn.

slaegtstale1 13

Selvom de ydre omgivelser er vidt forskellige fra land til by, så stod en lighed meget klart efter årets slægtstale. Apel-anerne var yderst arbejdsomme, og dette var det samme, hvad end de boede på land eller i by.

slaegtstale2 13

Efter frokost og Apel-talen var det tid til vandretur mod Blegen, hvor årets udfordring var at lave et levende stamtræ. Skoven viste sig fra sin smukke side og alle fulgte med.

vandring1 13

Skoven myldrede af apel-aner, der alle mente at vide hvad den nemmeste vej til Blegen var. Nogen med mere succes end andre!

vandring2 13

Selv de efterhånden ældre generationer lod ikke skovens bakkede terræn være andet end blot end udfordring der skulle klares.

vandring3 13

Vel fremme på Blegen kunne det store stykke af skoven, hvor Køng Fabrikkerne lagde deres stof ud til blegning, beundres. Det eneste hvide der er tilbage i dag er de får der tilfredse gumler græs, og så meget aktivt "deltog" i samtalen.

blegen1 13

På Blegen konstruerede Kasper Beck Hemmingsen et levende slægtstræ, hvor alle blev placeret i forhold til hinanden. Både i forhold til nedstamning samt generation.

blegen2 13

På Blegen konstruerede Kasper Beck Hemmingsen et levende slægtstræ, hvor alle blev placeret i forhold til hinanden. Både i forhold til nedstamning samt generation. Det var vist til stor morskab for de fleste at se Kasper traske rundt fra en gren til en anden gennem generationer, mens han fortalte og placerede alle hvor de skulle være.

levestamtrae1 13

Billedet af det levende slægtstræ havde nok været tydeligere, hvis det var blevet taget fra luften.

levestamtrae2 13

Det blev bagefter tid til årets rigtige familiebillede og alle rykkede tættere på hinanden.

apelfam1 13

 

apelfam2 13

 

apelfam3 13

 

apelfam4 13

 Turen gik herefter tilbage til Beværterhuset selvfølgelig guidet på levende vis af Anne-Marie Jacobsen.

vandringefter1 13

Apel gåsegang!

vandringefter2 13

Efter vandreturen trængte vi alle til eftermiddagskaffen og ikke mindst årets Apelkage serveret med et smil af Anne-Marie.

apelkage 13

Midt under kaffen fik vi besøg, næsten som i Maren Apels tid, af ryttere til hest. Ikke mindst børn og ja, barnlige sjæle, nød skuet og selvfølgelig blev rytterne budt på kaffe og kage inden de red videre.

hestevisit 13

Efter kaffen drog alle hver til sidst efter en hyggelig dag i det grønne

apelfam5 13

Med endnu et familiebillede takkes alle for en skøn dag. Se i øvrigt alle familiebilleder fra årenes løb på denne side

I Beværterhusets charmerende omgivelser midt i Vintersbølle skoven blev Apel-træf 2012 et stemningsbillede på fællesskab og højt humør. Igen havde nye aner fundet vej til træffet og andre besøgte træffet igen efter nogle års pause. Det er altid en fornøjelse at mærke den glade stemning og lysten til at hygge sig sammen. Stor tak skal lyde til alle dem der gav et nap med, hvad end det er stort eller småt. En særlig tak til jer der stod for arrangementet ved Beværterhuset og til Kjeld Apel Hemmingsen for Apel Slægtstalen 2012.

På gensyn næste år til alle nye såvel som gengangere - 2013.

Materiale fra 2012

Billeder 2012 - Ovenstående billeder er taget af Kasper Beck Hemmingsen.

Apel-træf 2012 - folder
- af Anne-Marie Jacobsen.
Indhold: Program, Tema: Frokost i det grønne

Apel Slægtstalen 2012 - (tale ikke nedskrevet)
- af Kjeld Apel Hemmingsen.